Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα χειμωνιάτικο punch είναι το A pot of angelfire. Στο επόμενο πάρτι ή σπιτική μάζωξη που σχεδιάζετε φτιάξτε το γλυκόξινο κοκτέιλ, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ με μια κουτάλα από δίπλα και αφήστε τους καλεσμένους σας να σερβιριστούν μόνοι τους.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 1 πράσινο μήλο
- 1 κόκκινο μήλο
- 2 ρόδια
- 6 κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση ροζ
- 8 λεμόνια
- 450 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το κοκτέιλ
- 500 ml γαλλικό κονιάκ VSOP (εκλεκτή κατηγορία κονιάκ που σηματοδοτεί παλαίωση τουλάχιστον 4 ετών για το νεότερο εκ των αποσταγμάτων που περιέχει το blend)
- 100 ml χλιαρό νερό
Για το σερβίρισμα
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- φλούδες από γκρέιπφρουτ
Διαδικασία
Σιρόπι
- Για να φτιάξουμε το κοκτέιλ A pot of angelfire, ξεκινάμε πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, αλλά κρατάμε τις φλούδες.
- Στύβουμε τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ και κρατάμε τον χυμό στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
- Καθαρίζουμε τα ρόδια, κόβουμε τα μήλα και τα περνάμε μαζί από το μούλτι ή από μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μήλα και τα ρόδια με όλο το ζουμί που έβγαλαν, τα κάστανα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, τις φλούδες από τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν όλα.
- Ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, έως και 12.
- Κατόπιν βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε στο μπολ τον χυμό από τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ και ανακατεύουμε καλά.
- Σουρώνουμε και διατηρούμε το σιρόπι στο ψυγείο.
Κοκτέιλ
- Σε μια ευρύχωρη σουπιέρα ανακατεύουμε το κονιάκ, το νερό και προσθέτουμε 200 ml από το σιρόπι.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο, με φλούδες από γκρέιπφρουτ και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.