Κείμενο: Τασούλα Επτακοίλη
Οι γιορτινές προτάσεις των ζαχαροπλαστείων Φύσις θέτουν πολλά διλήμματα...
Χειροποίητα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη αλλά με χυμό αγαύης ή κουραμπιέδες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο; Βασιλόπιτα με μαχλέπι και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή cake pops λευκής σοκολάτας; Χειροποίητα macaron σε δύο γεύσεις (με ελαιόλαδο και πραλίνα / με κρέμα βανίλια) ή κορμοί σε τέσσερις γεύσεις (προφιτερόλ / μους λευκής σοκολάτας με ταχίνι και πραλίνα / κάστανο / χωρίς ζάχαρη); Οι γιορτινές προτάσεις των ζαχαροπλαστείων Φύσις θέτουν πολλά διλήμματα. Στην πραγματικότητα βέβαια, οι σεφ πατισιέ που τις δημιουργούν δεν έχουν κανένα δίλημμα: χρησιμοποιούν τα πιο φρέσκα, αγνά, βιολογικά ως επί το πλείστον υλικά και μεθόδους σχεδόν σπιτικές. Τα μελομακάρονα του Φύσις, για παράδειγμα, πλάθονται ένα – ένα στο χέρι· οι κουραμπιέδες του είναι επίσης χειροποίητοι, με χαρακτηριστικό τους μια «δαχτυλιά» στην επιφάνειά τους που εξασφαλίζει την τραγανότητά τους, αφού με αυτό το τρικ χάνουν την περιττή υγρασία τους!
Ζαχαροπλαστεία Φύσις, Μαρούσι & Αγία Παρασκευή, τηλ. 210-49.33.005, www.fisis.gr