Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
66 χρόνια επιτυχίας
Από φέτος θεσπίζεται το βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης που δίνεται με κριτήριο της αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας. Η μπίρα ΚΕΟ συστάσεις δεν χρειάζεται. Βρίσκεται στα κυπριακά σπίτια από το 1951, σχεδιασμένη από Τσέχους ζυθοποιούς που έλαβαν υπόψη τις ειδικές κλιματολογικές συνθήκες του νησιού.
Είναι μια lager μπίρα υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή, με ισχυρούς πλέον δεσμούς με την τοπική κοινωνία, και με τις πωλήσεις της ν’ αυξάνονται κάθε χρόνο, έχοντας κύκλο εργασιών 48,4 εκατ. ευρώ για το 2016 και εξαγωγές σε 19 χώρες. Με αυστηρές προδιαγραφές και ποιοτικές πρώτες ύλες: κριθάρι, λυκίσκος, μαγιά και νερό. Στο τιμόνι της εταιρείας ΚΕΟ βρίσκονται οι κκ. Κώστας Κουτσός, εκτελεστικός πρόεδρος και Χαράλαμπος Παναγιώτου, διευθύνων Σύμβουλος.
«Σταθερές αξίες μας είναι ο σεβασμός, το πάθος, η ακεραιότητα και στόχοι της μπίρας ΚΕΟ να συνεχίσει την ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας και να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση στην κυπριακή αγορά», τονίζει ο εμπορικός διευθυντής, Δημήτρης Σιαντρής. Τους καλοκαιρινούς μήνες παράγει μέχρι και 35.000 εκατόλιτρα τον μήνα «που αντιστοιχούν σε 100 ποτήρια το λεπτό στον καταναλωτή», συμπληρώνει η master brewer, Αγγελική Ζήκα. Με σημαντικές διακρίσεις και πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό στο Burton-on-Trent στην Αγγλία το 1987, η ΚΕΟ είναι εταιρεία-πρότυπο που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου.