Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΑρωματισμένα λινγκουίνι με καλαμαράκια και ντοματίνια με πάπρικα και σκόρδο, σβησμένα με λευκό κρασί που θυμίζει καλοκαίρι.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ
Υλικά
400 γρ. λινγκουίνι
1 1⁄2 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
½ -1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την καυτερή πάπρικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.