
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΓλυκιές και αλμυρές μπουκιές για τις μέρες πριν και μετά το Πάσχα, με πρωταγωνιστή στην κουζίνα το Royal Baking Powder.
Υλικά
- 225 γρ. Παφίτικο τυρί ή τυρί φλαούνας
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες (σε ελαιόλαδο)
- Φρέσκο δεντρολίβανο
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 200 γρ. φαρίνα
- 25 γρ. Royal Baking Powder
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού αλάτι
- 160 γρ. γάλα
- 2 αυγά
Διαδικασία
Κόβουμε το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες σε κομματάκια. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το βούτυρο και το αλάτι. Χτηυπάμε ελαφρά τα αυγά και κρατάμε ξεχωριστά περίπου 15γρ. για το τελικό άλειμμα - το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο αλεύρι, μαζί με το γάλα και ζυμώνουμε καλά.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε φύλλο διαστάσεων 50 * 30 εκ. Το αλείβουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω το τυρί, τις
λιαστές ντομάτες και λίγο δεντρολίβανο.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. Βάζουμε τις φέτες σε επίπεδο ταψί φούρνου καλυμμένο με λαδόκολλα και τις αλείβουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 50’).