Ο πελτές, το τσίλι και οι σταφίδες κάνουν τη διαφορά
Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.
Στο ποτήρι μας ένα δροσερό ροζέ της επιλογής μας.