Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΟι Ισπανοί τα φτιάχνουν µόνο µε κόκκινες πιπεριές και προσθέτουν στη γέµιση κιµά χοιρινό ή αρνίσιο.
Υλικά
- 8 κόκκινες πιπεριές
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
- 700 γρ. κιµάς, χοιρινός ή αρνίσιος
- 250 ml λευκό κρασί, ξηρό
- 600 γρ. ντοµατάκια κονσέρβας, ψιλοκοµµένα
- 250 γρ. ρύζι µακρύκοκκο
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπηµένο
- 3 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Κόβουµε ένα «καπάκι» από το επάνω µέρος της κάθε πιπεριάς και το κρατάµε. Με ένα µικρό κοφτερό µαχαίρι αφαιρούµε προσεκτικά τις εσωτερικές µεµβράνες και τα σπόρια της πιπεριάς. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
Βράζουµε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουµε τον κιµά και τον τσιγαρίζουµε καλά, µέχρι να αλλάξει χρώµα. Ρίχνουµε το κρασί, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
Προσθέτουµε την ντοµάτα και συνεχίζουµε να σιγοβράζουµε για 10 λεπτά ακόµη. Προσθέτουµε το ήδη βρασµένο ρύζι. Κατεβάζουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε το αυγό και τον µαϊντανό, και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε µπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Γεµίζουµε τις πιπεριές µε το µείγµα κρέατος-ρυζιού, τοποθετούµε τα καπάκια τους και τις βάζουµε όρθιες σε ταψί. Πασπαλίζουµε από πάνω µε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουµε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι πιπεριές και να έχει ψηθεί καλά η γέµιση. Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε το ταψί σκεπασµένο για 5 λεπτά πριν σερβίρουµε.