Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα εξωτικό πιάτο για το ξεκίνημα της εβδομάδας.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο, αν έχουμε)
- 500 γρ. γαρίδες μικρές (κατεψυγμένες και καθαρισμένες)
- 2 - 3 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρι (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ -στο τμήμα με τα ασιατικά προϊόντα- αλλά και σε ντελικατέσεν και καταστήματα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας σκόνη κάρι (στα ράφια με τα μπαχαρικά)
- 200 - 400 ml γάλα καρύδας (στα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με είδη ζαχαροπλαστικής ή στα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα - η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή θέλουμε τη σάλτσα)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε την πάστα πράσινου κάρι ή το κάρι σε σκόνη και το γάλα καρύδας, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Όταν είναι έτοιμο και το ρύζι, το μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.