Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΝηστίσιμο φαγητό που γίνεται με λίγα υλικά και γρήγορα.
Υλικά
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- ο χυμός από
- 1/2 - 1 λεμόνι
- 200 γρ. ταχίνι
- αλάτι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε το ρύζι, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζεστό νερό του ρυζιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άλλη 1 κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Ρίχνουμε το χυλό σταδιακά στη ρυζόσουπα, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να χυλώσει η σούπα. Ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.