Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα γαριδοπίλαφο με εξωτικό άρωμα.
Υλικά
- 1 φλιτζ.τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο παρμπόιλντ (του 10λεπτου)
- 2 κουτ. σούπας λάδι (και, αν θέλουμε, 1 κουτ. σούπας βούτυρο)
- 1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
- 100 γρ. baby σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο σε σακουλάκι στα ψυγεία μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
- 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες)
- 2 κοφτά κουτ. γλυκού κάρι (ή πάπρικα καυτερή)
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- χυμό από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το κάρι (ή την καυτερή πάπρικα), και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, χυμό από 1 λεμόνι και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.