Υλικά
- 1.000 – 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι (3 – 4 ολόκληρα φιλέτα)
- 5 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
- 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 700 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλείφουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel όλη την επιφάνεια του, αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τον μαϊντανό.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντας το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, από όλες τις πλευρές. «Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου άλλα 5 - 10 λεπτά, με ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Συνοδεύουμε με: λαχανικά της αρεσκείας μας.