Εύκολο αλλά εντυπωσιακό φαγητό, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά καλέσματα αγαπημένων προσώπων!
Υλικά
- 1 ενιαίο κομμάτι μοσχαρίσιο νουά, ή μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, χωρίς το κόκαλο, 3 κιλά περίπου
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 100 ml ξηρό, κόκκινο κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας και το αλατίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, με το θυμάρι, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel και αλείφουμε όλο το κρέας με το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Bγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και 50 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσεχτικά για να μην καούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Αυξομειώνουμε την ώρα ψησίματος, ανάλογα με το πόσο ψημένο μας αρέσει.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κρέας να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες.
Συνοδεύουμε με: ψημένα λαχανικά τις αρεσκείας μας.