Υλικά
Για τα σουβλάκια
- 800 γρ. φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, (ή ανάμεικτα), κομμένο σε κύβους περίπου 2 – 3 εκ.
- 12 – 16 καλαμάκια για σουβλάκια (αν πάρουμε ξύλινα, θα τα βάλουμε 30 λεπτά – 1 ώρα σε μπολ με νερό, για να μην καούν στο ψήσιμο)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 70 γρ. μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι, της αρεσκείας μας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Μαρινάδα: Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε στη μαρινάδα και το ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Σουβλάκια: Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, (κρατάμε όμως τη μαρινάδα γιατί θα την χρειαστούμε), το στραγγίζουμε και το περνάμε στα καλαμάκια. Φτιάχνουμε περίπου 12 – 16 σουβλάκια και τα βάζουμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη λιγοστή σάλτσα που θα έχει μείνει στο ταψί και σερβίρουμε.
Συνοδεύου με: μεπράσινη δροσερή σαλάτα.