Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χονδρά κοτάνια
- 150 γρ. σαλάμι αέρος, λεπτοκομμένο
Για τη σάλτσα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να ομογενοποιηθεί. Την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε (όπως είναι με τη φλούδα) σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσουν, για περίπου 1 ώρα. Οταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σαλάμι, περιχύνουμε με την κρύα σάλτσα και σερβίρουμε.