Υλικά
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 4 φιλέτα καπνιστού ψαριού της αρεσκείας μας, όπως ρέγγα, σκουμπρί κ.α., κομμένα στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 40 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το λάδωμα του ψωμιού
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 8 – 10 τρυφερά φύλλα ρόκας, καλά πλυμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Απλώνουμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψάκι, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα Maille dijon originale με τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, το απλώνουμε σε πιατέλα και το αλείφουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζουμε από πάνω το καπνιστό ψάρι, 2 – 3 ροδέλες κρεμμυδιού, 1 – 2 φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.