Απολαυστικό και πλούσιο πρωινό, το καλύτερο ξεκίνημα για κάθε μέρα!
Υλικά
- 2 αυγά
- 4 χονδρές φέτες μπέικον, κατά προτίμηση στρογγυλό
- 200 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, καλά στραγγισμένα
- 80 γρ. μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 80 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα αυγά για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν σφιχτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε επάνω από την κάθε μια μισό αυγό και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε κάθε πιάτο και τα σπαράγγια.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα σπαράγγια και τα αυγά και σερβίρουμε.