Ετοιμάζουμε στη στιγμή τις πιο νόστιμες μπριζόλες!
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες, κόντρα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 40 ml κονιάκ
- 30 ml σάλτσα σόγιας
- 20 ml ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο στην χονδρή πλευρά του τρίφτη (ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, το τζίντζερ, το αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κρέας και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με την πικάντικη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με: βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας.