Πλούσια σαλάτα ή ελαφρύ γεύμα· όπως και να το δούμε θα το απολαύσουμε!
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες μικρές, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
- 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον , για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπέικον, το σέλερι, το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.