Η μουστάρδα με μέλι δίνει μια ιδιαίτερα πικάντικη νότα στο φρέσκο ψάρι με αποτέλεσμα ένα φαγητό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 1.200 γρ. φρέσκος τόνος σε φέτες
- 1.500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, κυδωνάτες
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 100 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον για το σοτάρισμα του ψαριού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι,
σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψάρι (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες
οι φέτες στο τηγάνι) για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι
να ροδίσει. Το βάζουμε σε ένα σκεύος, το καθαρίζουμε από τα λιγοστά κόκαλα και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την υπόλοιπη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, απλώνουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και το ψάρι και να αναμειχθούν τα αρώματα.