Μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα εκλεκτό ψάρι!
Υλικά
- 4 φρέσκιες πέστροφες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 30 γρ. αμυγδαλόψιχα, πολτοποιημένη στο μούλτι, σαν πούδρα
- τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 4 μέτρια κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, την αμυγδαλόψιχα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
Απλώνουμε τις ροδέλες κολοκυθιού στο ταψί, σε μία στρώση και από πάνω βάζουμε τις πέστροφες. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πέστροφες από την μια πλευρά. Τις γυρίζουμε προσεχτικά, από την πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πέστροφες και τα κολοκυθάκια.
Συνοδεύουμε με: ψητές πατάτες, μελιτζάνες, ντοματίνια ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.