Με μια νότα Απω Ανατολής και μουστάρδα με μέλι αναβαθμίζουμε το καθημερινό μας μενού και εκπλήσσουμε τους συνδαιτημόνες μας!
Υλικά
- 300 γρ. νουντλς ρυζιού (ασιατικά ζυμαρικά)
- 500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
- 1 καρότο,καθαρισμένο και χονδροτριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, καστανή
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα νουντλς ρυζιού σε ζεστό νερό για 3 - 5 λεπτά (ή όσο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (είναι αρκετός ο χρόνος για τις γαρίδες, αν τις σοτάρουμε περισσότερο θα σκληρύνουν). Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το καρότο, την πιπεριά και το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τη σόγια, το νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε τα νουντλς και τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε.