Εκπληκτικής νοστιμιάς μεζές, ιδανικός για ορεκτικό και πρώτο πιάτο.
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα μύδια, με τα όστρακα, καλά καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.