Γρήγορο και ελαφρύ γεύμα για όλη την οικογένεια!
Υλικά
- 500 γρ. (1 πακέτο) μικρόσχημα ζυμαρικά (κατά προτίμηση φαρφάλες ή βίδες)
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 4 αγκιναράκια από βαζάκι, (διατηρημένα σε λάδι), καλά στραγγισμένα και λεπτοκομμένες
- 12 ελιές της αρεσκείας, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγκιναράκια και τις ελιές, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.