Αποχαιρετούμε το χειμώνα και τα τελευταία κουνουπίδια με ένα φουρνιστό φαγητό για όλη την οικογένεια!
Υλικά
- τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 400 ml γάλα
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 7 - 8 φέτες μπέικον, κομμένο σε πολύ λεπτά και μικρά φετάκια
- 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίζουμε το κουνουπίδι για 3 - 4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το τη μισή ποσότητα τυριού, τη μουστάρδα Maille dijon originale και ανακατεύουμε γρήγορα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το κουνουπίδι ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και το μπέικον. Ψήνουμε στους 180° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.