Εντυπωσιακή αλλά εύκολη συνταγή με εξωτικές νότες!
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 3 – 4 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 2 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
- 80 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 100 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα Maille dijon originale και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Συνοδεύουμε με: ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν.