Εύκολο αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θα ικανοποιήσει τα γούστα όλων των αγαπημένων μας.
Υλικά
- 12 κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από το μπούτι κοτόπουλου)
Για τη μαρινάδα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 100 ml σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι (με φειδώ, διότι η σόγια είναι αρκετά αλμυρή)
Διαδικασία
Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Στρώνουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Συνοδεύουμε με: Απλό ρύζι μπασμάτι ή πράσινη σαλάτα.