Εξαιρετικός μεζές για ούζο ή μπύρα αλλά και ένα κύριο γεύμα, αν το συνδυάσουμε με μια πλούσια σαλάτα!
Υλικά
- 4 μέτρια καλαμάρια, (περίπου 200 γρ. το καθένα), καθαρισμένα
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένεα
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 300 γρ. κασέρι πικάντικο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, το τυρί, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα Maille dijon originale και αλατοπίπερο. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα γεμιστά καλαμάρια για 4 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.