Το καλύτερο finger food για μπουφέ ή ως ορεκτικό.
Υλικά
- 16 γαρίδες νο 3, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη (αν θέλουμε αφήνουμε την ουρά)
Για την μαρινάδα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου για 3 – 4 λεπτά (όχι περισσότερο, για να μη στεγνώσουν οι γαρίδες).
Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.