Σταθερή αξία για ένα γιορτινό τραπέζι, έναν μπουφέ ή ένα κυριακάτικο αργοπορημένο πρωινό...αξιοποιώντας και τα πασχαλινά αυγά!
Υλικά
- 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille Fine
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αυγά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά, ή μέχρι να βράσουν και να είναι σφιχτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση. Αδειάζουμε τους κρόκους στον πολυκόφτη και απλώνουμε τα ασπράδια σε πιατέλα.
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και το μπέικον και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Γεμίζουμε με την κρέμα, με ένα κουτάλι ή με το κορνέ, τα ασπράδια.
Σκορπίζουμε το σχοινόπρασο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.