Ιδανικός μεζές ή και κύριο πιάτο για την ημέρα του Πάσχα και όχι μόνο!
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι κατά προτίμηση μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 50 ml ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τους κύβους αρνιού, ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο, για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ) να μαριναριστούν.
Βγάζουμε τους κύβους αρνιού από τη μαρινάδα και τους περνάμε σε καλαμάκια. Τους σκουπίζουμε ελαφρώς με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τους λαδώνουμε, τους αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα, ή σε ψησταριά γκαζιού ή στο γκρίλ του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Συνοδεύουμε με: πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
Συμβουλές: Aν θέλουμε, περνάμε στα καλαμάκια, ανάμεσα στους κύβους αρνιού, κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς, εναλλάξ.