Καθημερινό γεύμα για όλη την οικογένεια, με τη μουστάρδα να δίνει στο κρέας, τους απαραίτητους πικάντικους τόνους!
Υλικά
- 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 420 γρ. (1 κονσέρβα) ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, πολτοποιημένα στο μούλτι
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο
- 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μουστάρδα Maille dijon originale και 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο, ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Συνοδεύουμε με: φρέσκια πράσινη σαλάτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.