Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Σαγανάκι στην Ελλάδα, ρακλέτ (raclette) στην Ελβετία. Το συγκεκριμένο σκεύος χρησιμοποιείται κυρίως για να ψήνεται το ομώνυμο τυρί raclette (αγελαδινό, ημίσκληρο) μέχρι να κάνει κρούστα από την κάτω πλευρά και να λιώσει από την επάνω. Τότε, με την ειδική σπάτουλα το ξεκολλάμε και το σερβίρουμε καυτό, συνοδεύοντας με λευκό, αρωματικό κρασί, που στα δικά μας αμπελοχώραφα μεταφράζεται σε μια ωραία Μαλαγουζιά ή ένα τραγανό Μοσχοφίλερο. Το συγκεκριμένο είναι άριστης ποιότητας, ανοξείδωτο, αντικολλητικό, με ξύλινη λαβή και βάση από βελανιδιά, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με χρήση ρεσό ή επάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου. Δοκιμάστε το με γραβιέρα, κασέρι ή χαλούμι.
Ρακλέτ, Boska, 25€ με τη βάση και 14,50€ χωρίς βάση (μόνο το ταψάκι), και στις δύο τιμές συμπεριλαμβάνεται και σπάτουλα, Rockwell