Ένας τυροκόμος- τουλουμτζής, ο Δημήτρης Σκόρδος από τις Νέες Κυδωνιές της Λέσβου, φτιάχνει αυτό το περίπλοκο, απίθανης νοστιμιάς τυρί. Η υφή του θυμίζει κασέρι, είναι συμπαγές αλλά τριφτό, γευστικά δεν είναι αιχμηρό ούτε ιδιαίτερα πικάντικο, όμως η γεύση του είναι σύνθετη, ευχάριστα πιπεράτη, έχει οξύτητα που πολλαπλασιάζει τη νοστιμιά του και μια γαλατένια γοητευτική επίγευση. Στο τέλος οι εντυπώσεις κερδίζονται από την αίσθηση ξηρών καρπών, χαρακτηριστικό που προκύπτει από την ωρίμαση του τυριού μέσα στο τουλούμι από δέρμα ζώου. Ν. Μ. Περί Λέσβου