Όσο πρέπει ζουμερή, όσο πρέπει ξινή ήταν η μαρμελάδα πορτοκάλι που δοκίμασα. Χωρίς ζάχαρη και φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο: τα φρέσκα φρούτα αργοβράζουν στην κατσαρόλα. Για την απαραίτητη γλυκύτητα προστίθεται λίγος χυμός σταφυλιού, που δίνει τα φυσικά σάκχαρα. Μια σειρά μαρμελάδων και τσάτνεϊ χωρίς ζάχαρη κυκλοφορεί η εταιρεία «Το φίλεμα της Λέλας» με έδρα το Κιάτο. Δοκίμασα και το τσάτνεϊ καρότου με κρεμμύδι και σουσάμι, επίσης χωρίς ζάχαρη, αλλά με μια ωραία ξινή και ελαφρώς γλυκιά γεύση.