Κείμενο: Μαρία Βασιλοπούλου
Ένα λευκό τυρί, ιδανικό για το γιορτινό μας τραπέζι, είναι το Ταλαγάνι της εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ. Από αιγοπρόβειο γάλα, αρωματικό, με μαστιχωτή υφή και εξαιρετική συμπεριφορά στο ψήσιμο, αφού διατηρεί σχεδόν στο ακέραιο το σχήμα του. Το ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το προσθέτουμε σε πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και αρωματικές βινεγκρέτ. Ταιριάζει ιδανικά με ένα πικάντικο τσάτνεϊ, πάνω σε μπρουσκέτες με μυρωδικά, για τον γιορτινό μπουφέ μας. Το δοκιμάσαμε επίσης σε τάρτες με γλυκοκολοκύθα και σε μικρά κυβάκια μέσα σε βελούδινες σούπες καρότου και κουνουπιδιού.
Σε όλα τα σούπερ μάρκετ.