Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κακάο
800 ml γάλα φρέσκο πλήρες
4 κουτ. γλυκού ζάχαρη (ή όσο μας αρέσει)
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (+ επιπλέον για το πασπάλισμα)
1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το τσίλι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί ένα λείο, βελούδινο ρόφημα. Σερβίρουμε σε κούπες και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 κουτ. σούπας σαντιγύ. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε.