Κείμενο: Μαρία Βασιλοπούλου
«Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ψηφίστηκε ως το «Καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας» από τα βραβεία Gourmand, τον μοναδικό παγκόσμιο διαγωνισμό όπου συμμετέχουν βιβλία, ιστότοποι και τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούν τη μαγειρική. Όσπρια, θαλασσινά, λαχανικά, πίτες, μεζέδες, σαλάτες και γλυκά σε 114 συνταγές, για όσους θέλουν να νηστέψουν νόστιμα, για χορτοφάγους αλλά και για όσους επιθυμούν μια μικρή ή μεγαλύτερη αποχή από το κρέας. Το σίγουρο είναι ότι με τις συνταγές του βιβλίου όχι μόνο δεν μaς λείπει το κρέας, αλλά θα αρχίσουν να μaς αρέσουν και κάποια από τα όσπρια ή τα λαχανικά που δεν είχαμε σε μεγάλη εκτίμηση. Η Ντίνα Νικολάου, γνωστή και αγαπημένη σεφ, με εμπειρία τόσο εστιατορική όσο και συγγραφική, δημιούργησε νηστίσιμες συνταγές, οι οποίες βασίζονται στην παράδοση (άλλωστε προέρχεται από μια οικογένεια όπου μαμά και γιαγιά μαγείρευαν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή όσπρια), αλλά με μια πιο δημιουργική, σύγχρονη και φρέσκια ματιά.
Από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, στα περισσότερα βιβλιοπωλεία, στην τιμή περίπου των 16-18€.