Κείμενο: Μαρία Βασιλοπούλου
Να είναι το κλίμα, το χώμα, η ποικιλία; Ο,τι και να ευθύνεται, το αποτέλεσμα είναι ότι οι ελιές Χαλκιδικής είναι οι καλύτερες. Οι πράσινες είναι αρωματικές, τραγανές και ελαφρώς πικρές, οι μαύρες χονδροελιές είναι ευμεγέθεις με κρουστή και πλούσια σάρκα.
Οι δε αλμάδες, οι χονδροελιές δηλαδή που αλατίζονται και ζυμώνονται αργά μέσα στα υγρά τους για να ξεπικρίσουν, έχουν αξεπέραστη νοστιμιά. Χωρίς κιτρικό οξύ και επιπλέον υγρά, διατηρούν τη φρεσκάδα στη σάρκα τους και τη φυσική τους γήινη γεύση με πικάντικες νότες. Εμείς δοκιμάσαμε αυτές της εταιρείας Στατήρ.
Τις βρίσκουμε συσκευασμένες στα περισσότερα παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.