Μόνο ενδημικές ποικιλίες του νησιού χρησιμοποιούν στην Aegean Herbs για τα βότανα και τα αρωματικά που συσκευάζουν, τα οποία είναι απολύτως βιολογικά και παράγονται με όσο το δυνατόν λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Αλέξανδρος Καλουτάς άφησε το κέντρο της Αθήνας το 2012 και εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό χωριό της Αμοργού. Το δυνατό άρωμα της άγριας αμοργιανής ρίγανης, το πιπεράτο ντόπιο φασκόμηλο και η ομορφιά του νησιού τον έκαναν να ασχοληθεί με τα βότανα και τα αρωματικά. Η συγκομιδή γίνεται συγκεκριμένες μέρες του μήνα με το χέρι και δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα ούτε στην καλλιέργεια ούτε και στη συγκομιδή. Τα φυτά ξηραίνονται σε σκοτεινό χώρο με φυσικό αερισμό, χωρίς φούρνο και μηχανικά μέσα. Η ρίγανη που δοκίμασα είναι όντως εξαιρετικά μυρωδάτη και έντονη. Ενδιαφέροντα είναι και τα μείγματα που φτιάχνουν, όπως το Winter’s Blend, με μολόχα, φασκόμηλο, υπερικό και ελιά.
Στα eshops www.itgreatchoice.com, www.avasfarm.gr, www.etsy.com/shop/AegeanHerbs