Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Από τη φάρμα Λαδάκη στο Ρέθυμνο αυγά βιολογικά, ψωμωμένα και με κρόκο λαμπερό πορτοκαλί. Για φουσκωτές μαρέγκες, χρυσαφένιες κρέμες και αέρινα αυγολέμονα, αλλά κυρίως για παρασκευές που η γεύση τους ξεχωρίζει ατόφια, αφού είναι πολύ νόστιμα και σκέτα. Αν τα προορίζετε για βάψιμο, περάστε τα με φυτική βαφή και μετά το εθιμοτυπικό τσούγκρισμα ξεφλουδίστε τα και σερβίρετε μαζί με ένα καλό αγουρόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο!
Παραδοσιακό Μπακάλικο