Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Τα δοκίμασα στα υπέροχα ντολμαδάκια γιαλαντζί που ετοιμάζουν στο μεζετζίδικο «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη». Τρυφερά, γευστικά. Ρώτησα και μου είπαν ότι τα πουλάνε και σε βαζάκι σκέτα τα αμπελόφυλλα. Πρόκειται για νεαρά φύλλα από σταφύλι Ξινόμαυρο που καλλιεργείται βιολογικά στο Κτήμα Κελεσίδη στη Νάουσα. Φυλάσσονται ζεματισμένα σε νερό χωρίς αλάτι ή κιτρικό οξύ. Δοκιμάστε να τυλίξετε με αυτά σαρδέλες ή φέτα, ψητά στον φούρνο.
*Επίσης και στο κατάστημα Bio Art Κτήμα Κελεσίδη, Γιαννακοχώρι Νάουσας, Τ/23320-51.066, 6974-293.379