Κείμενο: Λίνα Καπετάνιου
Τα βρίσκουμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, είναι ελαφρώς πιο πικρά, αλλά με πιο έντονη και σπιρτόζικη γεύση σε σχέση με τα σπαράγγια καλλιέργειας και, δυστυχώς, δεν διαρκούν πάνω από 1-1½ μήνα. Τα είδαμε στις λαϊκές αρχές Μάρτη και οι παραγωγοί μάς είπαν ότι ανάλογα με τον καιρό μπορεί να κρατήσουν μέχρι αρχές ή τέλη Απρίλη. Αν προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, μπορεί να κρατήσουν και λίγο ακόμα, πάντα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αν τα δείτε στη λαϊκή σας, μην τα προσπεράσετε. Τα χρησιμοποιείτε όπως και τα σπαράγγια καλλιέργειας, σε ομελέτες, σε σούπες και ανοιξιάτικα φαγητά. Τα βρήκαμε από 3 έως 5 ευρώ το μάτσο.