Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Το σχήμα της θυμίζει τσουπωτή πουλάδα κι έχει διαστάσεις κατάλληλες για να ψήσουμε μέσα της την πρωτοχρονιάτικη γαλοπούλα ή άλλα μεγάλα κομμάτια κρέατος. Φτιαγμένη από υψηλής αντοχής κεραμικό υλικό, καινοτομεί με το θολωτό καπάκι της. Σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς τα τοιχώματά του ακολουθούν τις καμπύλες του κρέατος δημιουργώντας τραγανή κρούστα, ενώ οι υδρατμοί που συγκεντρώνονται σε αυτά και κυλάνε πάλι μέσα στο σκεύος επιτυγχάνουν ζουμερό φαγητό. Η βάση διαθέτει ραβδώσεις κι έτσι το κρέας δεν «πνίγεται» στα ζουμιά του.
Emile Henry, Grand Cru, 34x24x19 εκ. και χωρητικότητα 3 λίτρα, στα 125€, Παρουσίαση