Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Το μαχαίρι για τον μάγειρα είναι ό,τι τα διαμάντια για τις κυρίες! Δώρο ανεκτίμητης αξίας. Και φυσικά, η γιαπωνέζικη KAI, με εμπειρία άνω των 200 ετών, είναι η sweetheart όλων όσοι ξέρουν να χειρίζονται έστω και στοιχειωδώς αυτό το απόλυτο φετίχ. Οι τιμές τους είναι αλμυρές, αιτιολογούνται όμως από την εφ’ όρου ζωής διάρκεια της λάμας τους (φτιάχνεται από ατσάλι με περιεκτικότητα σε κοβάλτιο 1,5%, επιστρωμένο 32 φορές και σφυρηλατημένο στο χέρι με την πανάρχαια τεχνοτροπία των δαμασκηνών λεπίδων, στις οποίες το μέταλλο «διπλώνεται» πολλές φορές δημιουργώντας ένα κράμα εξαιρετικής αντοχής).
Σειρά Shun Classic, KAI Japan. Ενδεικτικές τιμές: 105 € το γενικής χρήσης (multipurpose 4’’), 159 € το πριονωτό για ντομάτα, πορτοκάλια, λεμόνια κ.ά. (multipurpose serrated 6’’), 149 € το φιλεταρίσματος/ξεκοκαλίσματος (boning 6’’), 169 € το μαχαίρι του ψητού (carving 8’’) και 189 € το μαχαίρι του σεφ (chef 8’’), Rockwell