- Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών διεθνώς. Κατάγεται από το Μπορντό και συμμετέχει (συχνά κατ’ αποκλειστικότητα) στην πλειονότητα των κρασιών της «πατρίδας» του.
- Δίνει οίνους με χαρακτηριστικά αρώματα σκουρόχρωμων φρούτων και μπαχαρικών, συχνά με γήινες και ζωικές προεκτάσεις. Επιπλέον, τους χαρίζει πλούσιο σώμα, με σφιχτές τανίνες και μεγάλη διάρκεια.
- Το Cabernet Sauvignon συναντάται -χωρίς υπερβολή- σε όλο τον κόσμο και οινοποιείται τόσο μονοποικιλιακά όσο και σε πολυποικιλιακά χαρμάνια (συνήθως με πρωταγωνιστικό ρόλο).
- Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η βασική ερυθρή ποικιλία που παράγει η Χιλή, ενώ και οι Καλιφορνέζοι είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το δικό τους Cabernet Sauvignon, ειδικά μετά την κατά κράτος επικράτησή του επί των πιο μυθικών ετικετών του Μπορντό στην περιβόητη δοκιμή που έγινε στο Παρίσι το 1976.
- Το κρασί αυτής της ποικιλίας συνδυάζεται αυστηρά με κόκκινο κρέας -κυρίως μοσχαρίσιο- ψητό στη σχάρα ή στα κάρβουνα αλλά και μαγειρευτό με πλούσια κόκκινη σάλτσα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net