Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΓίνεται και η λευκή κουβερτούρα νόστιμο ρόφημα σοκολάτας! Μάλιστα εδώ σας δίνουμε δύο διαφορετικούς τρόπους για να την απολαύσετε στο σπίτι: μία με μπαχαρικά και μία με λικέρ μέντας!
Υλικά
1ος τρόπος, με μπαχαρικά
4 κούπες φρέσκο γάλα
170 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα ή μοσχοκάρυδο
2ος τρόπος, με λικέρ μέντας
4 κούπες φρέσκο γάλα
170 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
60 ml λικέρ μέντας
Μυστικά
Οι παραλλαγές είναι δεκάδες, αφού, εκτός από κανέλα ή μοσχοκάρυδο, μπορούμε να βάλουμε τζίντζερ ή μείγμα από διάφορα μπαχαρικά, όπως κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι, που θα δώσουν στη σοκολάτα τη γεύση των μπισκότων gingerbread. Επίσης, εκτός από λικέρ μέντας, μπορούμε να βάλουμε λικέρ καφέ, κανέλας ή ρούμι.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικη λευκή σοκολάτα και για τα δύο είδη σοκολάτας η διαδικασία είναι ίδια: ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη λευκή κουβερτούρα, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρουμε πριν πάρει βράση.
Προσθέτουμε την κανέλα ή το μοσχοκάρυδο ή το λικέρ μέντας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε κούπες ή φλιτζάνια.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τη λευκή σοκολάτα, με λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή να συνοδεύσουμε με μία κουταλιά σαντιγί από πάνω.