Κείμενο: Φώτης Χρυσανθίδης
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, με περίπου 70% κακάο
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη, όχι πολύ γεμάτη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αχλάδι περίπου 200 γρ. (το ξεφλουδίζουμε και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε στη μέση, πετάμε κουκούτσια και κοτσάνι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια)
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Παράλληλα, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι με διαστάσεις 20 x 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Το ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°-170°C. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.