Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΘυμίζουν τα γνωστά και αγαπημένα τρουφάκια ferrero rocher, αφού είναι γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα και τυλιγμένα με τριμμένα φουντούκια.
Παυλίνα Παπαντωνίου
Υλικά
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη
30 γρ. (2 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
ελάχιστο αλάτι
15-20 φουντούκια ολόκληρα (όσα και τα τρουφάκια που θα φτιάξουμε)
Επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη
1/2 κούπα χοντροκοπανισμένα φουντούκια
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την πραλίνα, τη σοκολάτα, το ηλιέλαιο και ελάχιστο αλάτι.
Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει (όσο κρυώνει η λιωμένη κουβερτούρα θα στερεοποιείται).
Παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα, μπήγουμε στο κέντρο από 1 ολόκληρο φουντούκι και πλάθουμε στις παλάμες σε πρόχειρη μπαλίτσα, με γρήγορες κινήσεις για να μη ζεσταθεί από τα χέρια μας η σοκολάτα και αρχίσει πάλι να λιώνει.
Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε μπαλίτσες με όλο το μείγμα. Ανάλογα με το μέγεθος, βγαίνουν 15-20 κομμάτια.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, αραδιάζουμε εκεί τις μπαλίτσες και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι οι μπαλίτσες να σφίξουν καλά.
Επικάλυψη
Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα ένα βαθύ, μικρό μπολάκι.
Καρφώνουμε κάθε μπαλίτσα που ετοιμάσαμε σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
Αφήνουμε τις μπαλίτσες ξανά στο ταψάκι με τη λαδόκολλα, μέχρι να στεγνώσει καλά η σοκολάτα της επικάλυψης, και σερβίρουμε.