Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΣε αυτή τη συνταγή το κουκουνάρι είναι ο πρωταγωνιστής! Να ένας ξηρός καρπός που ίσως να μην έχετε ξαναβάλει στα μπισκότα σας.
Υλικά
250 γρ. (2 κούπες) άχνη ζάχαρη
30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
125 γρ. κουκουνάρι
2 ασπράδια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Για τα τραγανά μπισκότα με κουκουνάρι και σοκολάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζουμε την άχνη μαζί με το κακάο.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε κουταλίτσες από το μείγμα και τις αραδιάζουμε σε σειρές πάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12 λεπτά.
Αν ψήσουμε μαζί τις δύο λαμαρίνες, ψήνουμε στον αέρα, αλλιώς ψήνουμε διαδοχικά, πρώτα το ένα ταψί και μετά το άλλο.
Βγάζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στη λαμαρίνα για 5 λεπτά, πριν τα μετακινήσουμε.
Περιμένουμε να κρυώσουν καλά τα μπισκότα πριν τα αποθηκεύσουμε.
Τα μπισκότα διατηρούνται για περίπου 2 εβδομάδες, αρκεί να τα αποθηκεύσουμε σε σκεύος που κλείνει καλά.