Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΣοκολατένια τούρτα πειρασμός, όπου η βάση της τούρτας είναι με μπισκότα, όπως στο τσίζκεϊκ, και η κρέμα έχει μόνο τρία υλικά.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
140 γρ. πτι μπερ, τριμμένα
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
150 ml (3/4 κούπας) γάλα πλήρες
300 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) γιαούρτι στραγγιστό
κακάο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Για την τούρτα με κρέμα σοκολάτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα πτι μπερ και το βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα. Πιέζουμε το μπισκότο προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό). Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση μπισκότου, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Ζεσταίνουμε το τσέρκι με πιστολάκι για τα μαλλιά ώστε να ξεκολλήσει και το αφαιρούμε.
Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο και σερβίρουμε την τούρτα με κρέμα σοκολάτα.